Tempahan Bilik Latihan

Ditulis oleh Mohd Faizan Bin Ismail on . Posted in Uncategorised

Nama                                      : 

Nama syarikat                    :

Nama Aktiviti                      :

Tarikh mula  kursus        :

Tarikh tamat kursus        :

Nombor telefon            : 

Emel                                     :

 

 

Microsoft Office

Ditulis oleh Mohd Faizan Bin Ismail on . Posted in Uncategorised

Pengenalan

Microsoft Office adalah aplikasi suite pejabat, pelayan, dan perkhidmatan yang dibangunkan oleh Microsoft. Ia pertama kali diumumkan oleh Bill Gates pada 1 Ogos 1988, di COMDEX di Las Vegas. Pada mulanya istilah pemasaran untuk satu set pakej aplikasi, versi pertama Office terkandung Microsoft Word, Microsoft Excel dan Microsoft PowerPoint. Selama ini, aplikasi Office telah berkembang dengan ketara lebih dekat dengan ciri-ciri yang dikongsi seperti penyemak ejaan yang sama, integrasi data OLE dan Visual Basic untuk permohonan bahasa skrip. Microsoft juga meletakkan Office sebagai platform pembangunan untuk perisian perhubungan perniagaan di bawah jenama Aplikasi Pejabat Perniagaan. Pada 10 Julai 2012, Softpedia melaporkan bahawa Office digunakan oleh lebih daripada satu bilion orang di seluruh dunia.

Office dihasilkan dalam beberapa versi yang disasarkan ke arah yang berbeza pengguna akhir dan persekitaran pengkomputeran. Asal dan versi yang paling banyak digunakan, adalah versi desktop, yang boleh didapati untuk PC yang menjalankan sistem operasi Windows dan MacOS. Versi desktop terkini ialah Office 2016 untuk Windows dan MacOS, yang dikeluarkan pada 22 September 2015 dan 9 Julai 2015, masing-masing.

Baru-baru ini, Microsoft Office Mobile dibangunkan, yang versi percuma untuk penggunaan aplikasi Office untuk peranti mudah alih. Microsoft juga menghasilkan dan berjalan Office Online, versi berasaskan web-of teras aplikasi Office, yang dimasukkan sebagai sebahagian daripada akaun Microsoft.

 

Harga untuk latihan

RM180 x 1 hari

Kamera

Ditulis oleh Mohd Faizan Bin Ismail on . Posted in Uncategorised

Harga Sewaan Kamera

 

RM80 x 1 hari

 

 

Laptop

Ditulis oleh Mohd Faizan Bin Ismail on . Posted in Uncategorised

Harga Sewaan Laptop

 

RM50 x 1 hari